Начало Рали Представиха пилотите и колата за новия сезон в Hyundai Racing Trophy

Представиха пилотите и колата за новия сезон в Hyundai Racing Trophy

80
0

Екипът на Хюндай представи нови автомобил и новите пилоти за сезона 2016 г., които ще участват в едномарковия шампионат на компанията Hyundai Racing Trophy. Той ще започне с рали Сибиу в Румъния, която ще се проведе следващата седмица от 15 до 17 април.

Новият автомобил е базиран на модела i20 Coupe R1, като е значително подобрен и вече разполага със 110 конски сили (спрямо досегашните 100), нова скоростна кутия с 6 предавки, като са променени предавателните числа от 3-та до 6-а.

Спирачките също са нови с големи дискове на спирачките с диаметър 300 мм, с които автомобилът ще може да спира доста по-късно и ефективно. Максималната му скорост ще достига 170 км/ч. Окачването е миналогодишното, но е по-меко и автомобилът се държи перфектно на пътя.

Екипажите ще са Григор Григоров/Недялко Сивов, Симеон Симеонов/Крисимир Механджийски, Васил Жеков/Алекс Раева, Христо Геров/Марин Костадинов, Мирослав Ангелов/Петър Илиев, Георги Делчев/Лазар Тевекелов, които ще покажат най-доброто от себе си, за да направят състезанията интересни.

На церемонията по представянето на пилотите и колата присъстваха председателят на БФАС Владимир Илиев, неговият предшественик радослав Козлеков, проект мениджърът на шампионата Георги Гвоздейков, Петър Гьошев, който води обучението на пилотите, заместник-министърът на спорта Асен Марков и Стефан Митов – национален директор Продажби в Индустриал Комерс.

След първия успешен сезон на шампионата през миналата година, всички изразиха надежди, че предстоящият втори ще бъде още по-успешен, като за това трябва да допринесе както по-големия брой пилоти, така и повечето състезания в календара – 6, както на рали, така и на писта. Две от тях ще са извън България.