Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул не обмисля отборни заповеди, повтори Хорнер

Ред Бул не обмисля отборни заповеди, повтори Хорнер

37
0
Себастиан Фетел

Ред Бул не обмисля отборни заповеди, повтори Кристиан Хорнер след финала на Гран при на Сингапур.

Преди началото на състезателния уикенд там Даниел Рикиардо заяви, че шансът му в битката за титлата във Формула 1 този сезон е много малък, но въпреки това той не иска да разчита на нареждания от страна на екипа си. В Сингапур австралиецът финишира зад съотборника си Себастиан Фетел.

– И двамата имат математически шанс, въпреки че е малко вероятно (да се преборят). От тях зависи да се състезават един с друг на пистата. Би било погрешно да се намесваме при ситуацията, в която се намираме, така че – както видяхте – ги оставяме да се състезават. Даниел го знаеше не просто отпреди състезанието, а от доста време и е напълно доволен от положението. Ако има реалистичен шанс да спечели, а Себастиан математически е извън шампионата, то тогава ще сторим, разбира се, най-доброто за отбора. В настоящия момент всичко е твърде далечна възможност. Мерцедес имат огромен аванс. А ние ще се състезаваме старт за старт – обясни англичанинът.

Той допълни, че Фетел и Рикиардо намалиха доста разликата спрямо Нико Розберг, но трите точки повече за четирикратния световен шампион едва ли ще са от огромно значение за шансовете на австралийския му съекипник.

В Сингапур пък Себастиан отново се качи на почетната стълбичка.

– Според мен е страхотно за Себ да направи солиден уикенд. Чудесно е, че се върна на подиума. Беше бърз през цялото време, износването на гумите му бе в нормите, така че можем да извлечем много позитиви – коментира Хорнер.

Той отбеляза също така, че на улично трасе като това в Сингапур Ред Бул се доближава до Мерцедес. Реалистично погледнато обаче тимът от Милтън Кийнс не може да настигне съперниците, смята Хорнер:

– Истината е, че разликата в мощността все още е сериозен фактор. На други писти – като Абу Даби и може би Сочи – пак ще изостанем. Ключът за нас е работата, която ще свършим през зимата и как ще започнем следващия сезон.