Начало Рали Рали „България“ – колата на Васил Жеков е възстановена

Рали „България“ – колата на Васил Жеков е възстановена

62
0

Колата на Васил Жеков е възстановена и утре ще стартира във втория ден на рали „България“. Това стана ясно, след като механиците на Хюндай се справиха перфектно със задачата да възстановят катастрофиралия автомобил на Жеков.  Така той и навигаторката му Алекс Раева ще стартират утре по системата Рестарт.  

Лидерът в класирането на Хюндай Рейсинг Трофи Григор Григоров, който води в класирането на Христо Геров. Трети е Мирослав Ангелов, следван от Симеон Симеонов.

След 5-ия етап, където пилотите опитаха и какво значи макадам – част от отсечката Аврен. Етапът спечели Рашид Ал Кетби (ОАЕ) с Шкода Фабия R5, който бе на 2,8 сек от лидера в класирането Пламен Стайков с навигатор Давид Кварацхелия (Стайков Рейсинг) с Мицубиши Лансър Ево 9. Арабинът задържа второто място на 25,7 от Пламен, а трети убедително се движи Йордан Атанасов с Мицубиши Лансър Ево 9, който е на 1:51,3 мин от водача. На четвърта позиция е Костадин Щерев със Субару Импреса, следван от Марко Стойчев – Йордан Батаклиев с Мицубиши Лансер Ево 9.

Следват три отсебки до края на деня, които са класиката Аладжа Манастир и другата класика – затворен маршрут във Варна.