Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Успехът от миналия сезон не означава нищо

Розберг: Успехът от миналия сезон не означава нищо

52
0

Лидерът в световния шампионат на Формула 1 Нико Розберг заяви с първото си появяване на пистата Ерманос Родригес днес, че успехът на това трасе през миналия сезон не означава практически нищо освен един чудесен спомен.

„Започвама отново от нула“, заяви пилотът на Мерцедес. „Победата от миналата година е просто е хубав спомен, но сега условията са други, както и използването на гумите, всичко.“

Нико обясни още, че независимо от напрегнатата битка с Люис Хамилтън атмосферата в тима е повече от добра и двата екипа се борят на 100% за успеха на своя пилот, но данните между двамата са все така открити и отборът работи както и досега.

За пореден път германецът каза, че е напълно концентриран само върху състезанието и не мисли за шампионата.

Той отказа да коментира и думите на Бърни Екълстоун от Остин, където англичанинът заяви, че ако Нико спечели титлата, това ще е хубаво за него и Мерцедес, но не и за Формула 1.

„Всеки има право на мнение и мисля че доста фрази се вадят от контекста. Но така или иначе, наистина всеки има право на мнение“, каза Нико като коментар към тезите на Бърни, за които ClubS1 писа.

Все пак Розберг разкри, че е разговарял с Бърни по повод забележките на 86-годишния англичанин. Екълстоун му обяснил, че репликите са извадени от цялостно изявление, в което хвали пилота.

„Разговарях лично с него и той сподели, че това не са съвсем точните му думи. Но казаното не е нещо важно за мен”, коментира Нико.

В интервюто си Бърни заявил, че би било добре Формула 1 да има нов шампион, тъй като Хамилтън вече е взимал титлата и едва ли би сторил нещо различно.

Той отново бе атакуван от британската преса и с въпроси от типа: „Как ще се чувстваш, ако спечелиш титлата заради повредите на Люис?”. Розберг обясни, че ако успее, просто ще сбъдне своята мечта. Добави още, че не е променял начина си на физическа подготовка за състезанието и че изключително дългата права дава възможност пилотите да вземат въздух и състезанието не е като в Сингапур и Малайзия.