Начало Рали С 67 пилоти ще се конкурират екипажите на HRT в рали Брашов

С 67 пилоти ще се конкурират екипажите на HRT в рали Брашов

39
0

С цели 67 пилоти ще се конкурират българските екипажи от Hyundai Racing Trophy на рали Брашов, който ще е първи кръг от едномарковия шампионат. Участие ще вземат Симеон Симеонов/Йордан Йорданов, Мартин Коев/Димо Бозуков, Денис Станчовски/Васил Георгиев и Виктория Гръкова/Велислава Павлова, които  ще се изправят срещу най-добрите румънски екипажи в една от най-техничните румънски надпревари.

Общо са заявени 71 екипажа за това състезание, като фаворити за победата са шампионите от WRC3 Симоне Темпестини/Марк Банка със Ситроен DS3 R5. Техни преки конкуренти са Дан Гъртофан/Тудор Марза (Шкода Фабия R5), Богдан Маришка/Кармен Поенару (Форд Фиеста R5) и Вали Прочистеану/Дан Добре (Мицубиши Лансър Ево 9). От R5 хомологацията на ФИА ще вземат участие общо 4 автомобила, като срещу тях ще се изправят седем автомобила Мицубиши Лансър и едно Порше 911 GT3.

В класа на нашите екипажи са Ремус Котут/Миршеа Онофрей (Форд Фиеста ST) и дебютантите Раманин Гилес/Габриел Мичеа с Пежо 205. За последно български състезател е участвал на рали Брашов през 2015 г. и това бе Екатерина Стратиева. Тя завърши надпреварата на 28 позиция в генералното със своят Ситроен C2 R2 Max.

Ралито е базирано в град Брашов на 180 километра северно от столицата Букурещ. Сервизният парк се намира на 18 километра от градът в Ръшнов разположен на паркинга на местният търговски център. Общата дължина на надпреварата е от 304 километра, като 100 от тях са състезателни разделени в 7 скоростни отсечки.

Самото състезание започва в петък от 09:00 часа с шейкдаун. По-късно от 18:53 ч. стартира и първият етап от ралито Rasnov (8,30 km). Деня приключва с градски етап в Брашов, който стартира от 19:34 ч. В събота организаторите са предвидили оставащите 5 етапа, които са едно истинско предизвикателство за екипажите. Заедно с това се очаква атмосферните условия да бъдат непредвидими, като дори на места се очаква снеговалеж.