Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Състезанието не се печели в първия завой, каза Ботас

Състезанието не се печели в първия завой, каза Ботас

41
0

Пилотите на Уилямс Валтери Ботас и Фелипе Маса заеха трета и четвърта позиция на стартовата решетка за Гран при на Абу Даби.

Финландецът бе на косъм от сензация, след като даде най-добри времена в първите два сектора на пистата Яс Марина. Той обаче не успя да мине по-напред от третото място. Валтери сподели, че е „готино” да е толкова близо до битката за титлата, но не вярва да има същото състезателно темпо като съперниците от Мерцедес.

– Добре е, че пак сме трети и четвърти, но сме виждали и преди, че Мерцедес има дори по-голямо предимство в неделя, отколкото в събота. Основната цел за нас е да финишираме колкото се може по-добре и ако нещо се случи, ако разполагаме с достатъчно силно темпо, със сигурност ще опитаме да се измъкнем напред. В крайна сметка състезанието не се печели в първия завой и това състезание няма да е по-различно за мен от което и да е друго. Ясно е, че максимумът за мен е четвърто място в шампионата, а главното за отбора е третата позиция при конструкторите. Това са целите за утре, а за да ги постигнем, трябва да сме максимално напред в класирането – обясни Ботас.

Уилямс за пети път този сезон окупира втора редица. Фелипе Маса отбеляза, че с Валтери ще стартират от възможно най-добрите позиции и продължи:

– По принцип можех и да съм пред него, но в последната си обиколка блокирах колелата. Автомобилът е с добро представяне за утре. Износването на гумите ще е жизненоважно в състезанието и за решението каква да е стратегията. Подиум е възможен, така че ще се боря упорито.