Начало Рали Сордо е готов да кара в рали Мексико

Сордо е готов да кара в рали Мексико

31
0

Дани Сордо заяви, че е готов да кара в рали Мексико (трети кръг от световния шампионат за 2015 г.).

Испанският пилот на Хюндай се контузи броени дни преди надпреварата в Швеция. Той падна от маунтинбайк по време на тренировка в родината си и счупи две ребра. Хейдън Падън взе неговия i20 WRC, а Кевин Абринг дебютира значително по-рано от очакваното за екипа от Алценау зад волана на третия автомобил.

Сордо се върна в колата миналата седмица. Той направи двудневен тест с тима и получи зелена светлина за участие в Мексико.

Дани обясни, че не е карал прекалено бързо или нещо подобно, когато се случил инцидентът. „Просто паднах и си счупих ребрата. Сега се чувствам много по-добре. Дори след два дни тренировки си бях наред. Е, може би бях понатъртен тук-там, но нямах никакви проблеми с карането. Освен това имам още почти цели две седмици за възстановяване. По принцип карам доста маунтинбайк и понякога падам. Това според мен си е част от живота. Обикновено колоезденето е добра тренировка”, заяви Сордо пред wrc.com.

Настилката в Мексико е чакъл, но според испанеца едва ли ще му причини твърде голям дискомфорт. Той обясни, че се е подложил на сериозни натоварвания по време на теста и ги е преодолял успешно.

Wrc.com припомня, че Сордо далеч не е първият пилот, принуден да пропуска кръгове от шампионата заради инцидент с маунтинбайк. През 2006 г. Себастиен Льоб счупи ръка при такова падане и не кара в четири кръга. Алистър Макрей пък отсъства от две състезания през 2002 г.