Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сочи удължи договора си за домакинство до 2025 г.

Сочи удължи договора си за домакинство до 2025 г.

34
0

Организаторите на Гран при на Русия в Сочи са удължили договора си за домакинство на F1 до 2025 г. Досегашният контракт бе до 2020 г., а преговори за неговото подновяване започнаха по време на миналогодишното издание на надпреварата с тогавашния бос на спорта Бърни Екълстоун. Таксата за домакинство в бъдеще вече няма да бъде плащана от руското правителство, а от новия спонсор на събитието – VTB Group.

„Важната част от сделката е главното спонсорство за нас, заяви промоутърът на състезанието Сергей Воробьов. – Има и няколко други неща, които разглеждаме с Чейс Кери и неговия екип, които още не съм готов да съобщя. Всичко започнато с Бърни беше завършено с Чейс и екипа му.”

Воробьов потвърди, че Сочи продължава да проучва възможността да провеждане на нощно състезание на осветление, но каза, че това може да се случи само ако руски компании доставят нужното оборудване и инфраструктура. За целта може и да се използва някои от доставчиците на техника на състезанията в Абу Даби, Сингапур и Бахрейн.