Начало Рали Тиери Нювил: Оставам в Хюндай

Тиери Нювил: Оставам в Хюндай

29
0

Тиери Нювил обяви официално желанието си да остане в Хюндай. След заявеното желание от страна на Малкълм Уилсън да върне белгиецът отново в М-Спорт се заговори, че подобен ход е напълно възможен. Нювил стана вицешампион през 2013 г. именно с отбора на Уилсън, но следващия сезон премина в Хюндай. Изглежда, че там му харесва, защото той не смята да сменя своя тим.

„Смятам, че трябва ясно да се изразя: Ще остана следващата година в Хюндай“, заяви Нювил по време на рали Португалия. „Вече две години съм в отбора и се развиваме заедно. Добре, нещата продължават по-дълго отколкото си мислехме и е по-трудно, но за 2016 г. бъдещето изглежда обещаващо. Новата кола скоро ще дойде и заедно с нея и големите надежди.“

Така изглежда, че Малкълм Уилсън ще трябва да се огледа за друг талант за сериозно променената Фиеста RS WRC, която е с основно променен двигател. Заедно с другите технически подобрения от М-Спорт се надяват да предизвикат Фолксваген, Ситроен и Хюндай. След отказа на Нювил, вариантът за Уилсън е да продължи да разчита на Елфин Еванс и От Танак, които обаче продължават да събират опит и едва ли ще успеят да предизвикат Себастиен Ожие.

Нювил от своя страна е смятан за пилота, който може да победи французина, но при положение че разполага с качествен материал. В Швеция той за малко не успя да извоюва първата си победа за 2015 г. Белгиецът бе смятан за наследник на Льоб и Ожие в Ситроен, но французите не искаха да му гарантират пълен сезон във WRC и затова той прие поканата на Малкълм Уилсън за 2013 г. През 2014 г. обаче дойде предложението от заводския отбор на Хюндай и той прие предизвикателството.