Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тото Волф: Разликите в челото намаляха

Тото Волф: Разликите в челото намаляха

40
0

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф смята, че разликите между отборите във Формула 1 в челото този сезон са по-малки заради новите правила в спорта. С тях колите станаха с по-големи крила и гуми и са значително по-бързи от предшествениците си. Според Волф с промените водещите отбори на Мерцедес, Ферари и Ред Бул са в малка дистанция един от друг и битката между тях ще бъде оспорвана.

„С новите правила всеки започна от нулата. Те предложиха възможности, както и рискове за всички тимове в решетката, каза Волф. – Вземаме на сериозно всеки от нашите съперници и уважаваме техните възможности да намерят магическото решение.

Тимовете са пълни с много умни хора, които са най-добрите в своята област. Ние свършихме възможно най-добрата работа през зимата и ако не сме най-бързите в Мелбърн, тогава трябва да открием защо и какво е нужно да направим, за да се върнем на върха.“

След предсеознните тестове изглежда, че във Ферари са по-бързи от Мерцедес, след като Кими Райконен и Себастиан Фетел постигнаха най-добрите времена на Каталуня за всички дни. Има предположения, че от Мерцедес обаче са карали с по-занижени режими на двигателя и повече гориво.

Според Волф разликата между тимовете в челото е по-малка от миналия сезон и битката ще бъде оспорвана. „Това, което видяхме в Барселона е, че разликите в челото на колоната намаляха, заяви австриецът. – Ще видим как ще се развият нещата в Австралия, защото не знаем с колко бензин са били болидите и с какви настройки.“