Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс ще има пакет аеродинамични новости за Сузука

Уилямс ще има пакет аеродинамични новости за Сузука

38
0
Валтери Ботас

Екипът на Уилямс ще има пакет аеродинамични новости този уикенд на пистата Сузука, където ще се проведе 15-ти кръг от световния шампионат на Формула 1.

Отборът от Гроув е на трета позиция в класирането при конструкторите с 9 точки аванс спрямо Ферари.

– Наистина успяваме да се справим с управлението на гумите. Смятам, че това ни помогна много в Сингапур. Видя се как Фелипе и Валтери – дори с повреден автомобил – успя да се справи. Изключително съм доволен от начина, по който извлякохме дори може би повече от колата в квалификацията, както и от вложените опит и усилия. Това ни поставя в наистина силна позиция за Япония. Смятам, че изборът на гуми за Русия е вероятно сравнително консервативен, което е добре за нас. Освен това предстоят писти, на които задвижващата система има значение. Така че сме оптимисти – обясни шефът на отдела за представяне Роб Смедли.

Той добави, че е особено важно да се намерят оптимални настройки на автомобилите, за да се даде шанс на пилотите да направят перфектна обиколка:

– Пистата поставя на изпитания всички аспекти на автомобила и е трудно нещата да се напаснат. Справянето с конкретните условия на трасето ще има директен ефект върху квалификацията и състезанието.

Фелипе Маса отбеляза, че Сузука е една от най-хубавите писти в календара. Той се надява на по-силно представяне в сравнение с това в Сингапур.

Съотборникът му Ботас направо посочи японското трасе като любимото си сред останалите през сезона:

– Високоскоростните завои правят конфигурацията много специална. За един пилот е изпитание да няма място за грешка. Нужни са добро аеропритискане и стабилност.