Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Рено не смятат да пускат Кубица в състезания този сезон

В Рено не смятат да пускат Кубица в състезания този сезон

32
0
Роберт Кубица

От екипа на Рено не възнамеряват да пускат Роберт Кубица да се състезава в официални надпревари този сезон. Това заяви управляващият директор на френския тим Сирил Абитебул.

Полякът ще прави тестове за Рено на Хунгароринг в дните след Гран при на Унгария, като според немския Билд в тима вече правят планове да дадат титулярно място на Роберт в Белгия, ако всички в теста мине добре и пилотът покаже нужната скорост и постоянство.

По думите на Абитебул обаче титулярът Джолион Палмър, който не се представя добре този сезон, ще запази мястото си и след лятната пауза, а тестът на Кубица цели да се проучи възможността дали той може да се върне във Формула 1 през 2018 г.

„Продължаваме да подкрепяме Джолион и няма промяна в плановете ни, каза Абитебул. – С Роберт трябва да изследване по-подробно нещата след всички тестове, които направихме. Направихме изпитания с колата от 2012 г., но освен това извършихме медицински прегледи и имахме работа в симулатора.

Искаме да видим колко реалистично би било Кубица да кара отново модерна кола от F1 и то в състезателни условия. И последната възможност, която имаме този сезон е тестът в Унгария. И затова решихме да я използваме.“