Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Състезанието ми бе много самотно

Верстапен: Състезанието ми бе много самотно

52
0
Марк Маркес

Макс Верстапен постигна целта на екипа си Ред Бул за Гран при на Русия, класирайки се на пета позиция в състезанието.

„Стартът бе много важен днес и в крайна сметка се оказа единственият по-напрегнат момент в надпреварата за мен”, коментира той след финала. „Успях да изпреваря Фелипе [Маса] и Даниел [Рикиардо] и от там нататък състезанието ми бе много самотно. Колите пред мен избягаха напред, аз се отдалечих от тези зад мен, така че просто се постарах да стигна до финала. За щастие, нищо не наруши ритъма. Темпото не беше лошо в последната част от състезанието.”

Верстапен допълни, че в Барселона отборът ще има доста новости за автомобилите, което му дава надежда за завръщане в битката в челото.

Даниел Рикиардо отпадна на ранен етап от надпреварата в Русия. В началото той смяташе, че е потеглил добре, но се оказа, че не е стартирал толкова силно.

„След това бях като мишена от външната страна. Мислех, че може да се получи добра битка след това, но при прибирането на колата за сигурност погледнах в огледалото, за да видя къде е Форс Индия-та и забелязах, че задната дясна спирачка гори. Обадих се на екипа и те ми казаха бавно да прибера колата обратно в пита. Проблемът не можеше да бъде разрешен и бях дотам”, обясни австралиецът.