Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен най-бърз в третата тренировка в Бахрейн

Верстапен най-бърз в третата тренировка в Бахрейн

33
0

Макс Верстапен с Ред Бул беше най-бърз в третата свободна тренировка за Гран при на Бахрейн. Холандецът изпревари Люис Хамилтън с Мерцедес и Себастиан Фетел с Ферари, като постигна 1:32.194 мин.

Постижението му обаче е с близо секунда от слабо от това на пилотите в челото от вчерашната втора тренировка и не може да се счита за представително относно съотношението на силите на пистата Сахир.

Разликите обаче бяха отново сравнително малки, като Ботас и Райконен на 4-а и 5-а позиция изостанаха от Верстапен на малко под 0.6 сек. А това обещава оспорвана квалификация.

 

 

В началото на сесията пилотите излязоха на трасето с гумите медиум, за да направят своите инсталационни обиколки. Окон от Форс Индия бе първият, който сложи софт и направи бърз тур. Съотборникът му Перес бе на 0.5 сек. Със суперсофт Сайнц свали 0.2 сек и излезе начело. С гуми софт Квят от Торо Росо първи слезе под 1:34 мин. Алонсо с Макларън бе на 0.6 сек от това постижение.

Ботас от водещите пилоти първи направи бърз тур, но с гумите суперсофт сбърка в последния завой. Маса в същото време поведе, като изпревари Квят с 0.214 сек.

 

 

23 мин преди края на сесията Грожан, който се оплакваше от недозавиване пред това, катастрофира на излизане от завой 4. Французинът изпусна задницата на своя Хаас и се удари в предпазните бариери. Сесията беше спряна за 4-5 мин, след което Ромен успя на собствен ход да върне колата в бокса. Начело излезе Верстапен с добър опит с гумите софт.

Пилотите на Ферари се появиха на пистата 16 мин преди края със суперсофт. Фетел допусна грешка в бързата си обиколка на завой 6, а Райконен поведе с 1:32.785 мин. 31 хилядни по-бърз от него бе Ботас с Мерцедес също със супермеките гуми. Силният вятър на трасето затрудняваше пилотите и стана причина за грешката на Себастиан и за тези на Ланс Строл в последните два завоя. Силно духаше и в зоната около 4-и и 5-и завой.

 

 

При следващата си обиколка Фетел все пак поведе, като бе само 4 хилядни пред Ботас. Верстапен със суперсофт обаче беше още с 0.556 сек по-бърз. Докато Рикиардо с другия болид на „биковете” изостана на 0.6 сек. Хамилтън не успя да подобри постижението на холандеца, като бе на 0.110 сек.