Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Задоволство в Уилямс след четвъртото място на Ботас

Задоволство в Уилямс след четвъртото място на Ботас

73
0

Валтери Ботас успя да завърши на четвърта позиция в Гран при на Бахрейн, след като в последните обиколки задържа успешно зад себе си направилия грешка по-рано в състезанието Себастиян Фетел.

„Това бе най-добрият възможен резултат с нашата кола“, обясни финландецът впечатленията си след финала. „Борбата между мен и Себастиян бе доста приятна. Знам няколко трика, които помагат да защитиш позицията си. Всичките функционираха перфектно днес. Радостен съм, че успях да изляза като победител от тази битка.

Ясно е обаче, че ако Мерцедес и Ферари имат чисти състезания, ние все още изоставаме от темпото им. В днешния ден техните проблеми ни свършиха работа и позволиха интересна борба. Трябва да подобрим представянето си в състезанието и да намерим още притискане. Трябва ни и още механично сцепление.“

Това е ясно и на Роб Смедли.

„Нашите цели по отношение на позицията ни в шампионата за момента са постигнати, но трябва да продължим да развиваме бързо своя пакет, ако искаме да настигнем колите пред нас“, добре знае Смедли.

„За съжаление днес те спечелиха повече точки от нас“, с тъга споделя Маса, който трябваше да стартира от бокса след проблем преди началото на загряващата обиколка. „Ние обаче трябва да се опитаме да използваме нашите възможности.

Състезанието не бе добро за мен. За радост след промените по настройките в питлейна успях да потегля. След като стартирах последен ми се отдаде да изпреваря няколко коли. За съжаление обаче след няколко обиколки Малдонадо изпусна точката си на спиране на четвърти завой и ме удари в дифузьора. Може би нещо се счупи, защото стабилността на колата намаля. След това състезанието бе трудно за мен.“

Освен това след проблемите в началото от Уилямс промениха стратегията на бразилеца от три на два стопа, което според него не донесе желаните резултати.

„Мисля, че стратегията не проработи, защото в края загубих две позиции. Просто обиколките бяха прекалено много за гумите. Със сигурност ще ми се иска да забравя по-бързо този ден, но все пак една точка е повече от нищо.“