Начало Картинг Гърков, Митов, Арсов и Младенов спечелиха в своите класове на Серес

Гърков, Митов, Арсов и Младенов спечелиха в своите класове на Серес

89
0

Любомир Гърков, Дейвид Митов, Данислав Арсов и Христо Младенов спечелиха победи съответно в класовете KZ/No Gear Open, Rotax Junior/Senior/No Gear Open, Mini и Mini BG в 6-ия последен кръг от Националните картинг серии, който се проведоха на пистата Серес в Гърция.

Гърков не успя да участва в квалификацията и квалификационните маншове вчера заради повреда в двигателя, но днес кара с друг мотор и нямаше конкуренция. В първото той остави на почти 16 сек зад себе си гръцкия пилот Дани Портокалис, а във второто победи Виктор Йосифов с над 43 сек. Йосифов зае 3-ото място в първата надпревара и така си осигури 2-ото място в класа за кръга.

В Rotax Junior/Senior/No Gear Open в първото състезание Дейвид Митов изпревари стартиралия от първа позиция Паоло Христов и спечели, а Люсиян Савов остана 3-и. Последният обаче мина пред Паоло във второто състезание и успя да го задържи до финала. Отпред Дейвид спечели без проблеми. С по-добра най-бърза обиколка Христов все пак е 2-и за кръга.

В Mini Юлиян Димитров поведе в първата надпревара от полпозишън, следван от Андрей Георгиев и Арсов. Данислав, който се състезава за екипа на GO GRILL, обаче успя да изпревари и двамата, а след това при опит да си върне лидерството, Юли го удари отзад. Последва наказание за Димитров от 10 сек за инцидента, което го остави едва 4-и в общото класиране, а победата бе за Арсов.

Във второто състезание Данислав отново не направи добър старт и това позволи на Андрей да поведе. Георгиев дълго време води колоната, но в крайна сметка бе изпреварен от Арсов, който спечели. Георгиев стана 2-и за кръга пред Юли.

В Mini BG Христо Младенов записа 2 победи в битката с две момичета – Снежана Илиева и Ивон Симеонова. Снежи водеше в първия старт, но се завъртя на последния завой и бе ударена от Младенов. На Илиева й падна веригата и тя отпадна, а Ивон поведе, следвана от Христо. До края той бе много по-бърз и я изпревари.

Младенов поведе във втората надпреварата от първа позиция и до финала нямаше проблеми. Зад него Симеонова удържа Снежи в чиста битка за 2-ото място и така състезаващата се в шампионата на Австрия българка успя да заеме 2-ото място за кръга при първото си участие в Националните серии.