Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер похвали новия двигател на Хонда

Хорнер похвали новия двигател на Хонда

2007
0
Кристиан Хорнер
Кристиан Хорнер, снимка: Дан Иститен/Ред Бул Контент Пуул

Спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер похвали новата задвижваща система на Хонда. Британецът я определи като нещо хубаво след края на първия ден от тестовете в Барселона.

От този сезон и големият отбор на Дитрих Матешиц ще използва японските агрегати. Миналата година те показаха сериозен прогрес по отношение на надеждността и мощността в колите на Торо Росо.

„Мощността е определящ фактор, но трябва да кажа, че инсталацията на този двигател в шасито ни може би беше едно от най-добрите, която някога сме имали, каза Хорнер.

– Когато погледнете колко добре е интегриран моторът в шасито, то става ясно, че е наистина хубаво нещо. Целият инженерен екип колективно с Хонда свърши страхотна работа по отношение на инсталирането.“

По-рано днес спортният директор на Торо Росо Франц Тост заяви, че Ред Бул и Хонда ще печелят победи. Запитан дали и той споделя този оптимизъм, Хорнер отговори:

„Сигурен съм, че Франц ще има подиум тази година. Страхотно е, че той показва такъв оптимизъм и ентусиазъм. Развълнувани сме да работим с Хонда. Това е истинско партньорство, а не взаимоотношения между клиент с доставчик. И ние вече усещаме ползите от това.“

Кристиан заяви още, че нивото на готовност на Хонда по отношение на предсезонната програма за тестовете е била по-напреднала, отколкото през последните няколко години, когато екипът му работеше с Рено.