Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул ще печели състезания с Хонда, смята Тост

Ред Бул ще печели състезания с Хонда, смята Тост

1613
0
Макс Верстапен
Верстапен с новия болид на Ред Бул-Хонда, снимка: Ред Бул

Екипът на Ред Бул ще печели състезания с новия си доставчик на задвижващи системи Хонда. Това смята спортният директор на Торо Росо Франц Тост. Според боса японците са достигнали много високо ниво на продуктите си.

През миналия сезон агрегатите на Хонда показах голям прогрес по отношение на мощността и издръжливостта именно в колите на Торо Росо. И това убеди и големия отбор на „биковете“ да заложи на тях през 2019 г.

„През 2018 г. ние знаехме от самото начало, че по отношение на Хонда ще имаме процес на развитие, каза Тост по време на първия ден от тестовете. – Това и се случи, като смятам, че в Хонда достигнаха много високо ново на надеждност и представяне. Не очаквам да използваме много допълнителни мотори този сезон.

Трябва да кажа, че всички очаквания, които имахме към тях, се оправдаха. И съм сигурен, че те ще намалят разликата спрямо водещите производители и Ред Бул ще може да печели с тях. Ние също ще имаме много предимства от това сътрудничество.“

Тост заяви още, че е доста оптимистично настроен относно предстоящия сезон, защото през зимните месеци в Торо Росо са свършили добра работа. И разполага с добра кола, с която пилотите Дани Квят и Алекс Албон веднага са се почувствали комфортно.