Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Увеличените тестове са имали ключова роля за подобрението при Хонда

Увеличените тестове са имали ключова роля за подобрението при Хонда

1849
0
Хонда двигател мотор 2019
снимка: Питър Фокс/Ред Бул Контент Пуул

Повечето тестове са имали ключова роля за значително подобреното представяне на двигателите на Хонда през тази година. Това заяви водещият пилот на Ред Бул Макс Верстапен.

През този сезон агрегатите на японския доставчик са много надеждни. Освен това като мощност не изостават много от Ферари и Мерцедес. Според Хамилтън дори на определени места от Хонда разполагат с повече конски сили от Мерцедес.

Верстапен не смята, че режимите на Хонда в квалификационни условия могат да се сравняват с тези на Мерцедес. Но според него откакто японците доставят мотори и на Ред Бул, се правят много повече тестове. А това води до подобреното представяне на Хонда като мощност и надеждност.

„Колата и двигателят са много надеждни, каза Макс. – Хонда отдели много време за дино тестове. А ние освен това открихме къде са лимитите на частите на нашата кола.

Никога не сме имали възможността преди да проверим дали колата ни е достатъчно здрава или не. Разбирахме това от отпаданията ни на пистата. Сега цялата ни подготовка преди сезона беше много по-добра.”

Според Верстапен от Мерцедес продължават да бъдат най-отпред и целта на Ред Бул е да настигне тима на Сребърните стрели. Холандецът за момента смята, че не е много ясно на кое място по сила са „биковете” в момента – на 2-о или 3-о, зад Ферари.