Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Хонда вече имат повече мощност от нас на някои места, смята...

В Хонда вече имат повече мощност от нас на някои места, смята Хамилтън

3069
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Спас Генев

В Хонда вече не изостават като мощност от Мерцедес. Това смята световният шампион Люис Хамилтън. Според него дори на места японският производител може да използва повече конски сили. А това е една от причините Макс Верстапен с Ред Бул да е толкова бърз в последно време.

Холандецът спечели 2 от последните 3 състезания. Доскоро се смяташе, че изоставането на Хонда спрямо Мерцедес в състезателен режим е 25 конски сили. И то ще бъде заличенo с 4-ата спецификация на мотора на японците, която се очаква да дебютира на Монца.

„В Ред Бул винаги са имали много добра кола, заяви днес на Хунгароринг Хамилтън. – Те имат Ейдриън Нюи, който е един от най-добрите дизайнери в спорта. В тима имаха спад заради по-малката мощност, с която разполагаха.

Но сега и двамата им пилоти започнаха да се представят добре. Автомобилът им определено е много добър. Те вече не са с по-ниска мощност от нашата. Дори мисля, че на някои места те разполагат с повече мощност от нас.“

Именно проблеми с двигателя днес имаше другият пилот на Сребърните стрели Валтери Ботас.

Той пропусна цялата първа сесия заради загуба на мощност и прекъсване на мотора. Наложи се агрегатът му да бъде сменен с такъв, който вече е използван през сезона. Така Ботас няма да получи наказание в решетката.

„По време на първата ми обиколка за време имах проблем с двигателя, каза Ботас. – Загубих мощност и имаше прекъсвания. така моторът премина в безопасен режим на работа.

В тима не можаха веднага да открият проблема и затова решихме да сменим задвижващата система. Във втората тренировка не направих много обиколки на сухо, но поне се чувствах добре в колата.“