Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас трябва да подобри представянето си, когато е зад друг пилот, смята...

Ботас трябва да подобри представянето си, когато е зад друг пилот, смята Волф

2575
0
Льоклер, Ботас, Ферари, Монца
Льоклер пред Ботас в края на състезанието на Монца, снимка: Спас Генев

Валтери Ботас трябва да подобри представянето си, когато се бори с други пилоти пред него в състезанията. Това смята шефът му в екипа на Мерцедес Тото Волф.

В отминалия кръг в Италия финландецът имаше възможност да спечели състезанието. В края той бе с по-нови гуми от лидера Шарл Льоклер, но не успя да го изпревари, като допусна и грешка на първия шикан точно когато бе най-близо до него.

Така Ботас остана втори и намали само с 2 точки преднината на съотборника си Люис Хамилтън в шампионата при пилотите. И тя остава много голяма – 63 точки, 7 кръга преди края на сезона.

„Изглежда, че Валтери има трудности да извлече максималното, когато се озове зад друга кола, каза Волф. – Люис в тази позиция някак си успява да се доближи до пилота пред него и да се постави в позиция за атака.

Това е нещо, върху което Ботас трябва да работи. Иначе неговото състезание бе страхотно, като той беше наистина бърз. Като чисто време, той беше най-бързият на пистата.“

Самият Ботас обясни, че 4 обиколки преди края е имало голям спад в представянето на гумите му. И затова той не е бил в състояние да опита атака срещу Льоклер.

„Когато го доближих достатъчно, предните ми гуми започнаха да блокират при спиране. Люис имаше същия проблем. Той мина напряко през първия шикан, когато го изпреварих.

След това, когато настигнах Шарл, бях с най-много 0.5 сек по-бърз на обиколка от него. А изчисленията показват, че за да имаш шанс да изпревариш някой на тази писта, трябва да си с 1 сек на тур по-бърз.“