Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сбърках в първи сектор при втория опит и се отказах, обясни Фетел

Сбърках в първи сектор при втория опит и се отказах, обясни Фетел

1615
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Ферари

Себастиан Фетел направи силен първи опит в Q3, но при втората си серия в последния квалификационен сегмент сбърка и не довърши тура. Немският пилот на Ферари се класира трети на грида за Гран при на Сингапур, след като съотборникът му Шарл Льоклер и Люис Хамилтън (Мерцедес) подобриха времето му. При това положение Себастиан отчете добър като цяло резултат, но лично той не бе удовлетворен от тази позиция.

„Не съм напълно доволен от представянето си в Q3, тъй като не постигнах подобрение при втория си опит”, каза Фетел.

„Сбърках в първи сектор и осъзнах, че нямам напредък, поради което се отказах от обиколката. А всичко започна толкова добре… Не успях обаче да направя тура, на който по принцип бях способен. Трети на грида все пак е чудесен резултат за тима. Не мога да съм напълно щастлив, но извлякохме максимума от колата.”

„Новите части, които имаме този уикенд, работят според очакванията. Не губим в завоите толкова, колкото в Унгария, а пистата там е много подобна на сингапурската. Успяхме да извлечем повече и в дълги серии, така че според мен можем да се борим.”

„В петък нямахме сцепление на предните гуми. При падането на температурите в квалификацията обаче ситуацията се подобри. Освен това имахме напредък с баланса”, допълни Себастиан.