Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: О, Боже мой! Три пъти губих контрол!

Льоклер: О, Боже мой! Три пъти губих контрол!

2547
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шарл Льоклер спечели трети пореден полпозишън, след като триумфира в квалификацията за Гран при на Сингапур. 21-годишният пилот на Ферари бе най-бърз последователно на Спа-Франкоршамп, Монца и сега на уличното трасе, чийто характеристики са коренно различни от тези на двете легендарни европейски писти.

Днешният му успех означава, че Льоклер понастоящем е пилотът с най-много първи позиции през сезон 2019 г. във Формула 1

Той има 5 – в Бахрейн, Австрия, Белгия, Италия и Сингапур. Пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Валтери Ботас са с по 4. Англичанинът бе най-бърз в Австралия, Монако, Франция и Германия, а съотборникът му – в Китай, Азербайджан, Испания и Великобритания. Себастиан Фетел и Макс Верстапен имат по 1 полпозишън – съответно в Канада и Унгария.

Първата реакция на Льоклер, след като разбра, че е взел първата позиция, бе особено емоционална.

„О, Боже мой! Вижте тази обиколка! Сигурно три пъти губих контрол”, извика той по радиото.

След като слезе от колата си, Шарл повтори, че не е владеел напълно ситуацията в последния си бърз тур.

„Обиколката беше добра, но няколко пъти изпусках контрола. Тук имаме някои нови части, които проработиха както трябва и е чудесно, че се получи така. Петъкът ми бе много труден, но работихме упорито и усилията ни се отплатиха.”

Фетел бе най-бърз при първите опити на класиралите се в топ 10 пилоти

При последната си бърза обиколка бе по-бавен в началото, след това темпото му падна още и накрая се прибра в пита. В крайна сметка се нареди трети, след като и Хамилтън подобри времето му от началните серии в Q3.

„Финалният опит трябваше да е по-добър, но колата бе бърза”, намери положителното в ситуацията Себастиан. „Имаше малък проблем и нямаше смисъл да довършвам последния тур, защото бяхме доста назад. Би трябвало да се получи добро състезание.”