Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не очаквахме толкова силно представяне на Ферари, призна Хамилтън (допълнена)

Не очаквахме толкова силно представяне на Ферари, призна Хамилтън (допълнена)

2276
0
Люис Хамилтън, Сингапур
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън призна, че с тима му Мерцедес не са очаквали темпото, което Ферари демонстрира на пистата в Сингапур. Шарл Льоклер спечели квалификацията на уличното трасе. Британецът остана втори, след като успя да изпревари другото Ферари – на Себастиан Фетел. Той и съотборникът му Валтери Ботас бяха на повече от секунда зад германеца след първите квалификационни серии в Q3. При финалните опити обаче Хамилтън успя да се вклини между двете Ферари-та, откъдето се надява да се бори за победа в утрешната надпревара.

„Не знам къде вдигна темпото си Ферари. По принцип това не е сред „техните” писти, но свършиха страхотна работа. Шарл направи великолепни обиколки. Надявам се утре да се борим с тях. Мисля, че можем да сме агресивни”, каза англичанинът веднага след финала на сесията.

„Не очаквахме толкова силно представяне от тях и такова изоставане от наша страна. Благодарен съм, че успях да се класирам на първа редица. Трябваше да направя нещо и дадох абсолютно всичко от себе си в края на квалификацията. Убеден съм, че няколко пъти докоснах стените.”

Малко по-късно Хамилтън отново каза, че битката с Ферари е неочаквана

„За този уикенд знаехме, че ще се борим с Ред Бул. Видяхме как вървяха колите на Ферари на други писти с високо аеропритискане – не толкова силно. Изведнъж обаче последните им новости изглежда са проработили. На нас ни липсваше достатъчно скорост днес. Не знам къде точно губим. Част от изоставането е на правите, но те ни изравняват в средния и последния сектор. Според мен е очевидно, че са направили голяма крачка напред. Ние ще продължим да натискаме”, допълни Хамилтън.

Валтери Ботас не бе особено доволен от своето представяне – финландецът се класира пети

„Това е разочароващ резултат, защото смятам, че по-предна позиция бе постижима. В квалификацията се чувствах по-комфортно, отколкото в която и да е сесия преди това. След Q1 бях толкова доволен, че мислех първа редица за реална възможност. Ферари-тата обаче ставаха все по-бързи, подобряваха времената си и в крайна сметка не успяхме да ги настигнем”, обясни Ботас.

„Q3 се получи доста хаотичен за мен. Така и не подготвих добре гумите си, тъй като и в двете загряващи обиколки бях в трафик. От там пострадаха и бързите ми турове. Състезанието ще е сложно, но ще се борим. По принцип в Сингапур се случват много неща, така че да видим какви възможности ще получим.”