Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес рискуваме Макларън да ни стане съперник, твърди Волф

В Мерцедес рискуваме Макларън да ни стане съперник, твърди Волф

2144
0
Зак Браун и Тото Волф
Изпълнителният директор на Макларън Зак Браун и Тото Волф, снимка: Макларън

В Мерцедес са поели доза риск, подписвайки споразумение да доставят двигатели на екипа на Макларън от 2021 г. Това твърди спортният шеф на тима Тото Волф.

Според него със задвижващите системи на немския доставчик, Макларън може да се превърне в съперник за титлите на заводския тим на Мерцедес. Наскоро двете страни пописаха договор до 2024 г. включително.

Контрактът на екипа от Уокинг със сегашния доставчик Рено изтича след края на 2020 г. и няма да бъде подновен.

Люис Хамилтън, Мерцедес
снимка: Мерцедес

„През 2021 г. започва нова ера, в която ще имаме по-оспорван шампионат и по-конкурентни частни отбори, каза Волф. – Оценяваме Макларън много високо. Стъпките, които Зак Браун и Андреас Зайдъл предприеха със сигурност изглеждат много обещаващо.

Според нас предимствата да имаме повече отбори с нашите двигатели в решетката са повече от недостатъците. Но го има и потенциалния риск да трябва да се борим срещу още един сериозен съперник като Макларън в бъдеще.“

Последните големи успехи на Макларън в спорта бяха именно с двигатели на Мерцедес. С тях Люис Хамилтън спечели титлата при пилотите през 2008 г. С мотор на немския концерн екипът от Уокинг записа и последната си победа чрез Дженсън Бътън през 2012 г. в състезанието за Гран при на Бразилия.