Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел е по-виновен за инцидента с Льоклер, смята Ралф Шумахер

Фетел е по-виновен за инцидента с Льоклер, смята Ралф Шумахер

3444
0
Шарл Льоклер, Себастиан Фетел, Ферари
Шарл Льоклер и Себастиан Фетел; снимка: Ферари

Себастиан Фетел е по-виновен за инцидента със своя колега във Ферари Шарл Льоклер в Бразилия. Това смята Ралф Шумахер. Последният има не малък опит с инциденти със съотборника си. Докато бяха в един екипа с Хуан Пабло Монтоя в Уилямс, двамата на няколко пъти се удариха.

Според Ралф в Бразилия за удара между двамата по-виновен е Фетел. След него пилотите на Ферари отпаднаха, а шефът на тима Матия Биното отказа да посочи кой от двамата носи отговорност за случилото се. След уикенда двамата бяха привикани в Маранело да дадат обяснение.

„Битката между двамата беше много оспорвана и вълнуваща до инцидента, каза Ралф пред германския Sky. – Себастиан може би очакваше Шарл да е по-назад. Но той искаше да затвори линията за следващия завой, за да не може Льоклер да контраатакува. И след това се случи инцидентът.

Ако трябва да говорим изобщо за вина, тя логично е повече на Себастиан. Но по-големият проблем сега е отношенията между двамата. Те ще бъдат голямо изпитание за тима.“

Ралф каза още, че подкрепя решението на стюардите да не наказват никой. Защото случилото се така или иначе е било достатъчно наказание за екипа на Ферари. А маневрата на Фетел не е целяла да се стигне до удар.