Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Оставих място, заяви Льоклер за катастрофата с Фетел

Оставих място, заяви Льоклер за катастрофата с Фетел

7366
0
Себастиан Фетел, Шарл Льоклер
Себастиан Фетел и Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Една от големите драми в Гран при на Бразилия бе дело на пилотите на Ферари, които се удариха и отпаднаха от състезанието. Шарл Льоклер изпревари съотборника си Себастиан Фетел в борба за четвъртото място в състезанието пет тура преди карирания флаг. Германецът контраатакува и се стигна до удар. Първоначалните реакции бяха доста резки. След състезанието Льоклер каза, че е оставил достатъчно място на съекипника си.

„Аз го изпреварих в първи завой. Маневрата ми хареса. Знаех, че Себ ще опита да си върне позиция в трети завой и той го стори. Тръгна от външната страна. Имаше малко пространство, оставих място, той тръгна да ме задминава. И към края на правата започна да ме притиска малко навътре. Бяхме много близо. Всичко стана страшно бързо. В момента, в който тръгна навътре, се докоснахме и гумата се спука. Не съм прегледал внимателно видеото, но имам мнение относно ситуацията.“

„Ще говорим, но съм сигурен, че сме достатъчно зрели, за да оставим случилото се зад гърба си. В крайна сметка и двамата съжаляваме невероятно много за отбора. Резултатът е, че колите не завършиха, което е крайно разочароващо. Ще оставим станалото в миналото и ще продължим да работим заедно.“

Фетел се развика по радиото след сблъсъка, а след състезанието каза, че не е имал достатъчно пространство.

„В онзи момент нямах достатъчно място вдясно. Излязох по-добре от трети завой и опитах да го изпреваря. Жалко за отбора, тъй като не завършихме надпреварата, което всъщност бе приоритета“, каза немският пилот.

Шефът на Ферари Матия Биното отказа да посочи виновен за инцидента.

„Според мен и двамата пилоти в една катастрофа носят някакъв процент вина. Не искам да съдя никого сега“, заяви Биното пред Скай Спортс.