Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гран при на Австралия няма да бъде пред празни трибуни

Гран при на Австралия няма да бъде пред празни трибуни

3302
0
старт Австралия 2019
снимка: ATP

Гран при на Австралия в F1 няма да се състои без публика. Това заяви шефът на организаторите Андрю Уестакът. Официалните лица на Гран при на Бахрейн вече обявиха, че заради коронавируса COVID-19 надпреварата ще се проведе пред празни трибуни.

„Няма шанс състезанието да се състои без публика“, каза Уестакът пред радио SEN в Мелбърн. „Когато видите 86 000 на финала на световната купа по крикет за жени от вчера, осъзнавате, че просто животът трябва да продължи, като се вземат необходимите предпазни мерки.

Интересното нещо е с товарите от Италия, свързани със състезанието. Колите на Алфа Таури и Ферари са на път за Австралия, а това е много добре. Очакваме в следващите 12 до 24 часа персоналът на отборите също да пристигне.“

Заради вируса беше отменено състезанието за Гран при на Китай във Формула 1, както и надпреварите в Саня и Рим от Формула Е. Според последни данни от Ройтерс повече от 107 000 души по света са били заразени с COVID-19. Около 3600 вече са починали.

Главният лекар на австралийското правителство Брендън Мърфи заяви, че няма риск за провеждането на Гран при на Австралия. Състезанието събира всяка година общо около 300 000 души за всички дни от Гран при уикенда.