Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер ще уважи решението на Ферари, ако тимът иска да смени Фетел

Льоклер ще уважи решението на Ферари, ако тимът иска да смени Фетел

4290
0
Себастиан Фетел и Шарл Льоклер
Себастиан Фетел и Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шарл Льоклер ще уважи решението на Ферари, ако тимът иска да смени Себастиан Фетел с друг пилот за 2021 г. Договорът на германеца изтича след края на тази година и засега не е подновен. Смята се, че преговори вече са започнали.

„Отношенията ми със Себастиан са много добри, каза пилотът от Монако. – Аз обаче ще уважа решението на Ферари, в случай че тимът иска да го смени.“ Смята се, че основните кандидати за мястото на Фетел са Даниел Рикиардо и Карлос Сайнц.

Фетел и Льоклер имаха няколко напрегнати ситуации и разногласия през миналия сезон. Кулминацията беше катастрофата им в Гран при на Бразилия в битка за 4-ото място. Въпреки това Шарл твърди, че взаимоотношенията им с германеца винаги са били много добри.

„Очевидно миналата година имахме някои сложни моменти, обясни Льоклер. – Отношенията ни обаче останаха същите, което е добре. И двамата сме достатъчно зрели, за да можем да направим разликата между това, което се случва на пистата, и това извън нея.

Късметлия съм да имам дългогодишен договор и съм щастлив. Знам и в какво положение се намира и Себастиан, след като няма контракт за 2021 г. И аз съм бил в такава позиция през 2018 и 2019 г. Не мисля обаче, че това ще го дестабилизира много.  Той е много силен пилот и очаквам да бъде такъв в бъдеще.“

Във връзка с Фетел, управляващият директор на Рено Сирил Абитебул заяви, че не изключва възможността Себастиан да бъде привлечен във френския тим, при положение че германецът остане без отбор. Там той може да замести Рикиардо, ако последният реши да напусне.