Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари предлага нов договор на Фетел?

Ферари предлага нов договор на Фетел?

3711
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Ферари

Иван Тенчев, наш специален пратеник на Каталуня, Барселона

Авторитетният италиански журналист Лео Турини, който има много добри връзки във Ферари, съобщи, че от Скудерията са предложили на Фетел дискусии за евентуално продължаване на договора му. Четирикратният световен шампион не е отхвърлил офертата. Турини допълва, че това е само първият ход в една изключително деликатна партия шах.

„Разбира се, много ще зависи от представянето на SF1000 през първата част от сезона. Както и от еволюцията на отношенията между Себастиан и Шарл. Хамилтън ще остане там, където е и в момента, така че Ферари ще има редица възможности (Рикиардо-Сайнц-Джовинаци), но в момента нито един от тези пилоти не изпълва хората в Маранело с ентусиазъм”, твърди още Турини.

В пълно потвърждение на желанието Фетел да бъде запазен са и някои технически решения в новото Ферари. Експертите обърнаха внимание на новите стави на щангите за пренасяне на усилието на предното окачване, чиято роля е да подобряват възможностите за настройки и контрол на предната част. Самата позиция и геометрия на предното окачване с повече възможности също трябва да направи колата по-удобна за германеца.

Себастиан пръв ще кара SF1000 на предсезонния тест на пистата Каталуня до Барселона, който започва утре. В четвъртък Фетел и Льоклер ще са зад волана по половин ден. Шарл ще управлява колата в петък.