Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рейсинг Пойнт ще тества в ден за снимки

Рейсинг Пойнт ще тества в ден за снимки

672
0
Ланс Строл
Ланс Строл; снимка: Рейсинг Пойнт

Тимът на Рейсинг Пойнт ще използва и втория си ден за снимки през сезона, като направи тест на 17 юни на пистата Силвърстоун. Зад волана ще е Ланс Строл, а изпитанието ще е част от подготовката за новия сезон, който трябва да стартира на 5 юли в Австрия. Екипът ще използва новия си болид, но може да направи само 100 км, и то с демо гуми на Пирели. Във вторник и сряда пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Валтери Ботас проведоха сесии на британската писта, но с болида от 2018 г. и не със състезателните гуми на италианската компания.

На отборите във Формула 1 е разрешено да имат по два филмови дни през сезона.

Рейсинг Пойнт вече използва първия в Барселона през февруари

Ферари също ще тества с болид от 2018 г. на домашната писта Фиорано.

Други тимове като Ред Бул и Макларън не могат да направят подобни изпитания. Отборът от Милтън Кийнс няма подходящ агрегат на Хонда. За този от Уокинг се появи непотвърдена информация, че от Рено са отказали да предоставят допълнителна задвижваща система. Макларън подписа договор за доставка на агрегати с Мерцедес от 2021 г.

Шефът на Рейсинг Пойнт Отмар Шафнауер заяви, че няма търпение да види дали наистина тимът ще е така конкурентен, както по време на зимните тестове.

„Смятам, че първите няколко писти трябва да са добри за нас, дори Унгария. На Силвърстоун също трябва да вървим силно. В Барселона през зимата изглеждахме доста прилични там“, анализира американецът. „Вярвам, че тази програма ще е удобна за нас. Така че ние с нетърпение очакваме да видим как работи колата и какво можем да направим на всяко едно от тези трасета, да намерим и оптимизираме настройките.“