Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Почувствах се наистина добре в колата

Хамилтън: Почувствах се наистина добре в колата

1718
0
Люис Хамилтън
снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън проведе втория тестови ден за Мерцедес на пистата Силвърстоун. Той и съотборникът му Валтери Ботас караха болид от 2018 г., тъй като отборите от Формула 1 нямат право да правят изпитания с колите за настоящия сезон. Времето бе променливо, но шесткратният световен шампион изпълни сериозна програма, след което заяви, че се чувства сякаш никога не е слизал от колата.

„Усещаш тръпката, когато излезеш за първи път от бокса – винаги е нещо ново, без значение колко години си го правил. Ясно е, че колата бе по-стара, но въпреки това чувството бе фантастично. Изпълнихме сериозна програма днес. Времето при Валтери бе сухо, аз започнах на мокро и Силвърстоун бе доста хлъзгав. Но аз съм израснал в такива условия и съм свикнал. Успях да се почувствам наистина добре в колата. Всъщност се чувствах като че ли не съм слизал от колата, което е положително“, каза англичанинът.

Хамилтън допълни, че е готов да се състезава и се чувства във форма

Заедно с тима си продължи да работи по новите указания за безопасност, които ще се прилагат по време на състезателните уикенди. Директорът операции на писта Андрю Шовлин сподели, че всичко е било внимателно тренирано.

„Хората носят маски, когато не могат да спазват двуметрова дистанция. Около колата е особено трудно. Всички бяха тествани преди изпитанията. В момента няма никой с вируса. В голяма степен сме убедени, че с тези процедури ще опазим тима си и че спортът може да продължи, както и че ще направим няколко успешни старта през следващия месец“, каза Шовлин.

Валтери Ботас също бе доволен от свършената работа.

„Според мен сесията бе много полезна за отбора. Трябва да внимаваме за много неща след толкова дълга пауза. Затова тестът бе чудесна тренировка. Мисля, че научихме много – как да си вършим работата ефективно и да пазим всички, след като започнем да се състезаваме. Беше страхотно отново да съм в болид. Сега нямам търпение за Австрия и да се състезавам колкото се може по-скоро“, сподели финландецът.