Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тестът на Мерцедес на Силвърстоун – галерия

Тестът на Мерцедес на Силвърстоун – галерия

2221
0

Отборът на Мерцедес стана първият тим от Формула 1, който направи тест преди началото на сезон 2020 – на пистата Силвърстоун с Валтери Ботас. Спортът спря принудително още преди да проведе първия си старт в Австралия заради пандемията от коронавируса. В Мелбърн положителният тест на един от хората на Макларън накара F1 да отмени всичко броени часове преди първата тренировка.

След това Либърти Медия, ФИА и екипите предприеха бързи мерки за справяне с кризата. Сред тях бе удължено затваряне на заводите, за да се освободи август за провеждането на състезания. Фабриките започнаха да отварят през последните седмици, F1 потвърди първите 8 старта от ревизирания си календар и всички очакват сезонът да стартира на 5 юли в Австрия.

От Мерцедес решиха да включат в подготовката си реален тест, като днес зад волана бе Валтери Ботас. На Силвърстоун отборът прилагаше изискваните от F1 и ФИА мерки за безопасност. На стените на бокса, където бе екипът, имаше указателни табели – за спазване на социална дистанция, указание „Внимание, влезли сте в район, където се носят маски“, знаци с общи предпазни действия.

На теста присъства спортният директор на Мерцедес Тото Волф.