Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо направи 115 тура с R.S.18; Марко недоволен, че Рено тества на...

Рикиардо направи 115 тура с R.S.18; Марко недоволен, че Рено тества на Ред Бул Ринг

1967
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо; снимка: Рено

Даниел Рикиардо направи 115 обиколки (500 км) в първия ден от тестовата сесия на Рено. Френският тим провежда двудневни изпитания на пистата Ред Бул Ринг в Австрия, където на 5 юли трябва да се проведе първи кръг от ревизирания календар на Формула 1 за 2020 г. Там ще е и втората надпревара – в програмата има два поредни старта на австрийското трасе и на Силвърстоун във Великобритания.

Австралиецът бе зад волана на R.S.18 от 2018 г. Естебан Окон ще кара болида утре. На теста е екипът на Рено, който по принцип организира и участва в демонстрации.

Рейсинг Пойнт и Алфа Таури също имат насрочени изпитания.


Съветникът на Ред Бул Хелмут Марко пък изрази недоволство от факта, че Рено провежда тест на Ред Бул Ринг.

„Страхотно постижение от страна на Шпилберг, че дадоха под наем пистата на състезателен отбор“, бе саркастичната забележка на австриеца, цитирана от speedweek.com. „Само това ще кажа – щедър жест!“

Решението за допускане на Рено за тренировки е на мениджмънта на трасето, което е собственост на Ред Бул. Тимът от Енстън е отправил молба към австрийската писта, тъй като противоепидемичните мерки във Великобритания и Франция не позволяват тренировки на Силвърстоун и Пол Рикар.