Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алфа Таури ще тества на Имола, пистата иска F1 домакинство

Алфа Таури ще тества на Имола, пистата иска F1 домакинство

898
0
Имола
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Тимът на Алфа Таури ще направи филмов ден на 24 юни на пистата Имола край Болоня. В него като част от подготовката си за първия старт ще участват пилотите на тима Пиер Гасли и Данил Квят. Французинът се качи на картинг в Дубай веднага след като мерките бяха разхлабени. Той прекара в емирствата цялото времето след несъстоялата се Гран при на Австралия до началото на юни.

Алфа Таури ще е вторият тим след Рейсинг Пойнт с ден за снимки, в който се позволява да се направят само 100 км, но с настоящия болид. Мерцедес вече проведоха изпитания на Силвърстоун с болид от 2018 г., какъвто е и планът на Ферари.

Интересно е, че Алфа Таури има намерение да направи и тест с болид на Торо Росо (както се казваше тимът до миналия сезон) от 2018 г. За целта обаче е нужно потвърждение от Хонда, че ще им предоставят двигател от първия им сезон заедно.

Междувременно Имола поднови лиценза си Grade 1 на ФИА, който е необходим, за да може една писта да е домакин на кръг от Формула 1

Това се случи след официалното одобрение на медицинския център и задължителната площадка за хеликоптери. За последно на трасето е проведена Гран при надпревара през 2006 г. Сега се говори, че Либърти Медия води преговори с Имола и още няколко европейски писти, където може да се състоят надпревари от световния шампионат този сезон. Засега Рос Браун отказва да потвърди с кои точно се преговаря.

„С подновяването на лиценза потвърдихме, че трасето отговаря на всички стандарти на ФИА. Надяваме се мечтата за връщане на Формула 1 да стане реалност благодарение на общата работа между трасето и властите“, заяви директорът на Имола Уберто Селватико.

На фона на новините от днес, че нито Баку, нито Сингапур ще правят състезания този сезон, пистата Енцо и Дино Ферари наистина има шанс за състезание. То може да се проведе веднага след Гран при на Италия. Тя бе сред потвърдените досега от ФОМ осем надпревари. Надпреварата трябва да се състои на 6 септември. Трансфер от Монца е много лесно осъществим. За Алфа Таури и Ферари пък Имола е особено близо до централите им във Фаенца и Маранело. Проблем може да се появи от евентуално съвпадение като време със състезание от МотоGP на пистата Мизано, която е само на 100 км от Имола.