Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хил: При по-малък брой надпревари ще се кара на пълна газ във...

Хил: При по-малък брой надпревари ще се кара на пълна газ във всеки старт

1325
0
Деймън Хил
Деймън Хил; снимка: Спас Генев

Пилотите от Формула 1 ще се състезават на пълна газ във всеки старт от скъсения сезон 2020, смята Деймън Хил. Засега не е ясно от колко точно надпревари ще се състои календарът. До момента има потвърдени 8 – до началото на септември. Водят се преговори за следващите кръгове, като целта е да се проведат поне 15 състезания. В оригиналния календар имаше включени 22 старта.

„Според мен това ще е един доста необичаен шампионат“, сподели Хил

„Ситуацията ще е любопитна, защото при по-малък брой надпревари ще се кара на пълна газ във всеки старт. Няма да има възможност да се следи има ли някакви тенденции през сезона или развитие“, допълни той в подкаст на Аутоспорт.

Натоварването върху отборите и състезателите ще е огромно, тъй като потвърдените 8 старта ще се проведат в рамките на 10 седмици. Ландо Норис смята, че това ще е сериозно предизвикателство. Той обаче е на мнение, че с колегите му бързо ще адаптират към условията на пистата. Специален материал за умствената настройка на състезателите и може ли да се очакват повече инциденти в началото на сезона може да намерите в актуалния брой на списание ClubS1 – 238.

По-рано тази година пък Шарл Льоклер заяви, че лично той би рискувал повече в състезанията, тъй като с екипа му Ферари не са фаворити в първенството.

„Аз бих рискувал повече на пистата – с различни стратегии, по-смели изпреварвания. Може да ми се получи, може и да не стане“, обясни Льоклер.