Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер готов да рискува повече на писта, не очаквал, че ще се...

Льоклер готов да рискува повече на писта, не очаквал, че ще се забавлява с виртуалните стартове

1510
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Пирели

Шарл Льоклер е готов да рискува повече на писта, като смята, че тимът му Ферари не е фаворит в тазгодишния шампионат на Формула 1, когато и да започне той.

„Доста съм уверен, че Мерцедес и Люис [Хамилтън] са фаворити, дори и в шампионат от 8 старта. Ще е много трудно да ги победим. Аз обаче бих рискувал повече на пистата – с различни стратегии, по-смели изпреварвания. Може да ми се получи, може и да не стане. Би ми се искало да карам в поне 12-13 надпревари, за да се получи сериозен шампионат. Дори и по-малко от 12 обаче е по-добре от нищо, така че ще се задоволим с каквото стане”, обясни Льоклер.

„Преценките са трудни, тъй като така и не стигнахме до квалификация. Останахме си с резултатите от тестовете, които, честно казано, не бяха лесни. Не мисля, че настоящата ситуация ще доведе до големи промени в подреждането. Не сме фаворити и го знаем.”

Пилотът на Ферари подкрепя идеята този сезон F1 стартове да се провеждат без публика, макар да е наясно, че това ще отнеме от атмосферата на състезанията.

„Усещането определено няма да е като на нормален старт. По време на състезателните уикенди усещаш подкрепата феновете, виждаш ги, чуваш ги. Така че ситуацията ще е различна. Но със сигурност смятам, че този вариант е по-добър от нищо. Ако успеем да започнем така и със съответните мерки за сигурност, поне ще забавляваме първо хората у дома. А и на нас ще ни помогне да се върнем по колите – на всички ни това липсва най-много. Приоритетът обаче задължително трябва да е безопасността.”

Докато чака връщането на реалните надпревари Льоклер предизвиква фурор във виртуалните стартове, организирани от Формула 1

Той взе две поредни победи и сподели, че се забавлява много с онлайн състезанията.

„Определено не очаквах стриймването в Twitch да ми е толкова интересно. Не съм си и представял, че ще го правя. Но всъщност ми допадна и смятам, че в тези моменти хората могат да видят най-много от истинското ми аз. На писта е различно, има напрежение, трудно е да си толкова отпуснат. Сега играем с други пилоти, с които сме и приятели от дълго време като Ландо [Норис], Джордж [Ръсел], Алекс [Албон]. В момента се чудя какво да измислям за забавление на хората, които са си вкъщи и нямат късмета да разполагат с подобни играчки. Старая се да ги накарам да се усмихнат.”

„Смятам, че този тип надпревари ми помагат да остана съсредоточен, когато нямам други възможности да карам. Така можем още да се състезаваме и това ни помага в тези странни времена.”