Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг остава в Рейсинг Пойнт и този уикенд

Хюлкенберг остава в Рейсинг Пойнт и този уикенд

899
0
Нико Хюлкенберг
Нико Хюлкенберг; снимка: Рейсинг Пойнт

Нико Хюлкенберг ще кара за Рейсинг Пойнт и в петия кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2020 г., след като тестът на Серхио Перес бе положителен за COVID-19. Мексиканският състезател пропусна Гран при на Великобритания, след като пробата му миналата седмица бе с положителен за коронавируса резултат. На мястото му дойде Хюлкенберг, който обаче не успя да участва в надпреварата заради технически проблем.

Вчера от отбора съобщиха, че карантината на Перес е изтекла. За да получи достъп до падока обаче, той трябваше да даде негативен тест резултат, което не се случи. Серхио ще продължи да следва указанията на Public Health England. От тима съобщиха, че физически е добре и се възстановява.

„Вълнувам се, че ще имам възможност пак да карам. Миналия уикенд направих стъпка в неизвестното, не бях работил с отбора от няколко години. Освен това никога не бях карал колата. Миналата седмица научих много за RP20 и съм готов да приложа опита си този уикенд. Фактът, че надпреварата ще е на същата писта, прави нещата малко по-лесни за мен. Освен това екипът свърши страхотна работа, помагайки ми да вляза в час. Мисля, че можем да се борим за точки, това определено ще е целта ми. Желая на Чеко да се възстанови“, каза Хюлкенберг.

Шефът на отбора Отмар Шафнауер допълни, че Хюлкенберг свърши наистина добра работа миналия уикенд, като се има предвид как бе извикан на пистата

„Той доказа защо бе очевидният избор за заместник на Чеко. Много е жалко, че не можа да вземе реално участие в състезанието, но цялата му упорита работа ще е полезна сега. Чеко ни липсва и гледаме с нетърпение към момента, когато ще го приветстваме обратно в тима“, каза още Шафнауер.