Начало Moto News Роси се надява контузеният пръст да не му създава грижи в състезанието

Роси се надява контузеният пръст да не му създава грижи в състезанието

35
0
Валентино Роси

Валентино Роси претърпя инцидент в последната свободна тренировка, при който нарани лявата си ръка. Италианският пилот на Yamaha получи след това разрешение от лекарите да продължи да кара в квалификацията.

Седемкратният шампион изпусна предната част на мотора си при спиране. Алваро Баутиста падна на същото място малко след това.

– Натисках сериозно и вървях наистина бърдо, но за съжаление при влизането в 11-ти завой излязох малко встрани. Опитах се да спра и въпреки всичко да вляза в завоя, но изтървах предницата и си контузих кутрето – обясни Роси. – Много е важно, че няма фрактура. Изглежда няма да имам проблеми. Пръстът не е счупен, само малко натъртен. Надявам се да не ми създава кой знае какви грижи по време на състезанието.

Валентино бе много разочарован от катастрофата преди да научи, че няма сериозна контузия. Той се класира седми на грида, давайки най-доброто си време за уикенда – на 0,236 сек зад спечелилия полпозишън Марк Маркес (Honda).

– За съжаление Вале катастрофира в тренировката. Иначе съм убеден, че щеше да е още по-напред – коментира директорът на тима Масимо Мерегали. – Той вложи много усилия, тъй като има дълбоко ожулване на ръката. Жалко, тъй като загубихме втора редица за кажи-речи нищо.

Роси води битка за втората позиция в класирането при пилотите в шампионата на MotoGP. Той е на четири точки зад Дани Педроса (Honda).