Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис очаква тежка битка в средата на колоната

Норис очаква тежка битка в средата на колоната

957
0
Норис Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън
Ландо Норис очаква тежка битка в средата на колоната в надпреварата на Яс Марина. Пилотът на Макларън завърши на пета позиция във втората свободна тренировка, а другия състезател на тима Карлос Сайнцо остана 12-ти, на по-малко от две десети от времето на Норис. Отборът на Макларън води битка за третото място при конструкторите, като изостана с 10 точки от Рейсинг Поийнт. И двамата състезатели очакват тежка битка с Рено и отбора от Силвърстоун в шампионата при конструкторите.

„Не трябва да прибързваме да се радваме. Ще се опитам да съм пред нашите преки конкуренти. Разликите са изключително малки и не очаквах Карлос да е толкова далеч от мен. От една страна това е много добре, но от друга ни затруднява живота“, сподели Норис.

„Определено има неща, по които трябва да поработим. Днес свършихме добра работа. Ще направим малки подобрения за квалификацията и състезанието и се надявам да се преборим за третото място при конструкторите“. обобщи Ландо Норис.

Междувременно Сайнц остана озадачен от позицията си, след като остана с добри впечатления от темпото на болида, но се оплака от темпото на колата с най-меките гуми.

„Бяхме много бавни с меките гуми. Обиконовено колата ни е най-бърза с тази смес и трябва да разберем защо губим скорост. Очевидно класирането в квалификацията тук е много важно и трябва да намерим най-добрите настройки. Утре трябва да направим перфектна обиколка и да се близо до нашите съперници“, сподели Сайнц.