Начало Moto News Yamaha и Валентино Роси заедно още две години

Yamaha и Валентино Роси заедно още две години

120
0

Yamaha Motor обяви днес, че подписа нов двугодишен договор с Валентино Роси. Деветкратният световен шампион продължава да бъде пилот на Movistar Yamaha MotoGP през 2015 и 2016 г. в клас MotoGP.  

Продължаването на договора е в момент, когато ветеранът прави отличен сезон в MotoGP. Сега Роси е на второ място във временното класиране и е завърши пет пъти на подиума от 8 състезания този сезон.

Лин Джарвис казва: Много съм щастлив, че сключихме договор с Валентино за 2015 и 2016 г. Завръщането му в Yamaha през 2013 г. беше много положително преживяване за всички участници. След две трудни години далеч от дома, Валентино се завърна миналата година, не само заради нас, но също така и заради любимият си мотоциклет YZR-M1. Фенове по целия свят бяха щастливи да го видят отново да изпитва удоволствието от карането, както и да се забавлява отново на две колела. Факторът забавление е от решаващо значение за Валентино, за да получи резултатите, които той имаше, когато за пръв път се присъедини към нас през 2004 г. Един от най-важните мотиви за неговото повторно идване в Yamaha беше желанието му да създаде среда, в която той може да се наслаждава на състезанията. Тази негова наслада е очевидна за всички, които следят от трибуните на MotoGP или гледат състезанията по телевизията. Тя се отразява в неговите отлични резултати в шампионата тази година, където той в момента е на второ място. Ние очакваме с нетърпение следващите две и половина години заедно. Нашето намерение е Валентино да остане с Yamaha до края на спортната си кариера и след това.

Валентино Роси от своя страна коментира: Много съм щастлив да обявя, че подписах нов договор с Yamaha, за да продължим заедно в MotoGP през следващите две години. Аз съм много горд и това е много важно за мен, защото наистина се радвам да работя с моя екип и всички момчета от отбора, както от Япония, така и европейците, които са били с мен почти цялата ми кариера. Това е страхотно, защото това е моята цел. Искам да продължа, чувствам се добре и съм мотивиран да дам всичко от себе си. Много съм щастлив, че мога да продължа да карам YZR-M1, която е бе моята любов през толкова много години. Така ще запазя моята любов тази година и за следващите два сезона. Голямо Благодаря на всички. Ще направя всичко възможно да се задържа в челото и да направя силни състезание. Наслаждавайте се!