Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Англия: Ботас може да си тръгне преди края на сезона; Хорнер:...

В Англия: Ботас може да си тръгне преди края на сезона; Хорнер: Валтери върши страхотна работа за Мерцедес

3255
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас; снимка: Мерцедес

В Мерцедес губят вяра във Валтери Ботас и той може да си тръгне от Бракли още преди края на сезона, твърди публикация в британския таблоид Дейли Мейл. Според информацията това щяло да доведе до присъединяване на Джордж Ръсел към екипа. В материала е цитиран неназован източник директно от отбора.

„Във фабриката се усеща известно недоволство спрямо Валтери. Не се справя, което бе демонстрирано много ясно от работата, свършена от Ръсел в Бахрейн (през миналия сезон)“, заявил анонимният източник

Засега няма реакция от страна на Мерцедес. Неочаквано шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер обаче изрази мнението си по въпроса пред друга британска медия – Индипендънт.

„Валтери демонстрира, че може да кара болида много бързо. Обстоятелствата се менят, така че да видим какво ще стане, но той върши страхотна работа за Мерцедес през последните години.“

„Ще се изненадам ако сменят Валтери с Джордж по средата на сезона“, заяви Хорнер

Според бившия пилот от Формула 1 Ралф Шумахер няма никакъв смисъл Ботас да бъде гонен преди края на настоящата състезателна година.

„Очевидно не е толкова силен, колкото [Люис] Хамилтън, малцина са на това ниво. Но в сравнение с Имола Валтери имаше сериозно подобрение в Португалия. Беше на полпозишън, сещате ли се? Намираме се на твърде ранен етап, за да се правят крайни изводи. Една смяна би дестабилизирала екипа и донесла повече проблеми, отколкото да реши някакви грижи. Освен това не смятам, че Хамилтън ще е доволен Ръсел да му стане съотборник.“

Ботас е подкрепян публично от тима си

Шефът на Мерцедес в F1 Тото Волф отбеляза, че след катастрофата на пистата Имола финландецът бе най-бърз в квалификацията на Портимао.

„Беше пръв на грида, поведе и направи солидно състезание. Ясно е, че когато си отпред и „пробиваш“ въздушния поток, а колата зад теб разполага с DRS, е много трудно. Люис отвори разлика и избяга, но Валтери контролира добре Макс [Верстапен]. За съжаление изгубихме при пресичащата стратегия и след това го разочаровахме с появилия се проблем. Ще продължим да натискаме упорито и да го подкрепяме“, допълни Волф.