Начало Рали Ситроен с малки промени за DS3 WRC в Аржентина

Ситроен с малки промени за DS3 WRC в Аржентина

65
0
Ситроен,Ситроен Рейсинг

Рали Аржентина е един от най-трудните стартове в календара на световния шампионат.

Тимът на Ситроен има огромен опит там. Първо Карлос Сайнц печели там през 2004 г., а след това Себастиен Льоб записва девет поредни успеха (през 2010-та пръв е Юхо Ханинен, но тогава състезанието е кръг от IRC).

Рали Аржентина е едно от забележителните състезания в календара. Времето и пътните условия могат да се променят сериозно. Страхотна надпревара е и особено интересна за екипа – коментира Марек Наварецки, който ръководи тима в отсъствието на Ив Матон.

Главният инженер на тима Дидие Клеман разяснява предизвикателствата на ралито:

Отделни секции са на над 2000 метра надморска височина. Там ще разчитаме на работата отпреди кръга в Мексико. Проведохме и два дни тестове с пилотите си, като приложихме изпитани решения за различните отсечки. Състезателите ще напасват реглажите според собствените си усещания по време на надпреварата. Наясно сме къде какво се изисква, като освен това работим по развитието на автомобила ни. В Аржентина може да въведем някои малки промени. Отделни елементи преминаха изпитанията и бяха одобрени. Никога не се опитваме да революционизираме цялата кола.

Клеман заяви също така, че пилотите Мадс Остберг и Крис Мийк са имали възможност да преценят новите компоненти по време на тренировките.

Целта бе да видят кое би им било полезно. Състезателите ни не избират задължително едни и същи неща, тъй като стиловете им на управление са различни. Настройките обаче не се различават кой знае колко – каза още Клеман.