Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Не всичко зависи от мощността. Разликата е 0,1-0,2 сек, а това...

Хорнер: Не всичко зависи от мощността. Разликата е 0,1-0,2 сек, а това може да се навакса на такъв тип писта

4485
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

В екипа на Ред Бул са обнадеждени от резултатите в първите свободни тренировки на пистата в Джеда, въпреки че Макс Верстапен бе четвърти, а Серхио Перес – девети. Кристиан Хорнер отбеляза в края на деня за подготовка, че мощността на задвижващата система не е толкова важна, колкото се смяташе предварително.

„Пистата е малко по-тясна, отколкото предполагахме въз основа на предварителните данни. Завоите са по-тесни.“

„Освен това не всичко зависи от мощността, както мислехме, че ще е, а това е окуражаващо. Вижда се, че между двете коли, между пилотите има една-две десети от секундата. На такъв тип трасе това може да се навакса и това ни обнадеждава“, коментира Хорнер.

„Нещата ще опрат до това кой ще извлече най-много от гумите, кой ще направи чист тур, ще вземе максимума от колата си и ще кара възможно най-близо до стените. Надпреварата ще е изумителна. Квалификацията ще е много важна – като на всички улични писти. В самото състезание всичко може да стане.“

„Със софт бе малко по-трудно да се работи и да се вземе максимума от гумата. Ще анализираме загряващите обиколки. Слушайки коментарите, не мисля, че само при нас е така. Според мен имаше и други, борещи се да вкарат тези гуми в правилния работен прозорец. Но ако се отключи, е очевидно, че представянето е силно.“

Верстапен каза, че пистата като цяло е чудесна и интересна за каране

„През втората тренировка имахме проблем със загряването на гумите. Направихме и някои промени в настройките между двете сесии, което не се получи съвсем добре. Надявам се да открием точния баланс за утрешната квалификация. Ситуацията може да е доста сложна с трафика, но е трудно да се каже как ще протече съботата“, допълни Верстапен.

Перес сподели, че се е забавлявал на новото трасе и също каза, че трафикът вероятно ще е проблем.

„Мисля, че ще стане интересна надпревара. Една грешка може да коства скъпо. В квалификацията въпросът ще е да си на точното място в правилния момент. В дългите серии нямахме достатъчно обиколки, за да имаме реална представа за темпото си. Затова не смятам, че времето ми със софт отразява точно скоростта ни“, добави мексиканският пилот.