Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Извикаха Верстапен и Хамилтън при стюардите

Извикаха Верстапен и Хамилтън при стюардите

8524
0
Макс Верстапен и Люис Хамилтън
Макс Верстапен и Люис Хамилтън; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен и Люис Хамилтън бяха извикани при стюардите веднага след церемонията на подиума в Гран при на Саудитска Арабия. Англичанинът спечели, а пилотът на Ред Бул завърши втори в надпреварата, която бе белязана от редица инциденти, спирания и неколкократни сблъсъци помежду им.

Разследването е за инцидента, при който Верстапен намали и Хамилтън го удари. То е по точка 2 (d) от Международния спортен код. Тя гласи: „Причиняване на катастрофа, повторение на сериозни грешки или липса на контрол върху автомобил ще бъдат докладвани на стюардите и могат да доведат до налагане на наказания, включващи и дисквалификация на който и да е пилот.“

Хелмут Марко заяви, че могат да покажат в телеметрията си, че Макс е спрял така, както и в предишните обиколки. Според него Хамилтън е сбъркал в преценката си. Австриецът допълни, че след удара задна гума на Верстапен е била повредена и затова не е можел да атакува. Марко заяви също така, че данните показвали различна картина от тази, която бе излъчена. В Ред Бул събирали всички доказателства и щели да искат изясняване на решенията още днес.

Самият Верстапен коментира непосредствено след финала, че е намалил, за да пропусне Хамилтън.

„Намалих, исках да го пусна. Бях вдясно, но той не искаше да изпревари и се докоснахме. Наистина не разбирам какво стана“, каза нидерландският пилот на Ред Бул.

„Опитах се да съм колкото се може по-разумен на пистата с всичкия си опит, придобит през годините… Беше трудно, но се опазихме като отбор“, каза Хамилтън.

На въпрос за мнението му относно инцидентите Тото Волф заяви: „Изгубих им бройката.“