Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фернандо Алонсо: Догодина ще се забавляваме

Фернандо Алонсо: Догодина ще се забавляваме

4165
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка Алпин

Фернандо Алонсо очаква да се забавлява следващата година, когато пристигне новата кола на Алпин. След като се завърна в началото на 2021, Алонсо определи работата по болида за 2022 като основна задача за отбора. Двукратният световен шампион се надява на по-конкурентен автомобил, който да му помогне да се доближи до челото на колоната. 

„Следващата година ще бъде много по-различна заради промените в регламента. Надяваме се да бъдем един от отборите, които ще се възползват от тях. Искаме да сме по-конкурентоспособни“, сподели Алонсо.

„Всичко е много трудно да се предвиди. Това, което можем да направим е да имаме силна зима и да се подготвим най-добре за следващата година. Работата по дизайна на новата кола върви много добре. Нека да видим къде се намираме по време на зимните тестове и тогава ще имаме представа дали имаме шансове. Планът все още се зарежда. Догодина ще се забавляваме“.

Алонсо ще се подложи на операция през месец януари следващата година. Целта на тази интервенция е премахването на титаниевите пластини от горната му челюст.

Веднага след края на последното състезание за сезона изпълнителният директор Лоран Роси заяви, че са необходими промени в структурата на отбора. В средата на ноември се появиха спекулации относно евентуалното преминаване на Отмар Шафнауер във френския екип. Директорът на Астън Мартин отрече да е имал разговори с Алпин. Също така бъдещето на състезателния директор Давиде Бривио остава неясно.

Шефът на Алпин Марчин Будковски смята, че отборът има възможност да направи нещо специално за следващата година.

„Има много неща за следващата година. Може би това е най-важната зима, откакто се завърнахме във Формула 1. Това е първият автомобил, който е проектиран в рамките на горната граница на разходите. Tова оказва влияние на нас и на нашите конкуренти. Относително това ни дава по-големи шансове да се борим за титлата“.

„Като част от висшия мениджмънт на тима, моята роля е да предпазвам екипа от слухове. Това, което искам хората да говорят, е как да направим колата да върви по-бързо, а не кой какво прави или как би изглеждала управленската структура“, обясни Будковски.

Освен Алонсо и Окон, Алпин ще разчита и на Оскар Пиастри. Австралиецът спечели титлата във Формула 2 и догодина ще изпълнява ролята на тестови и резервен пилот.