Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шафнауер отрече твърденията, че ще премине в Алпин

Шафнауер отрече твърденията, че ще премине в Алпин

598
0
Отмар Шафнауер
Отмар Шафнауер, снимка Астън Мартин

Шефът на отбора на Астън Мартин в F1 Отмар Шафнауер отговори на слуховете, според които ще премине в тима на Алпин. Според френско издание той може да си тръгне от екипа от Силвърстоун и да поеме в посока Енстън. Впоследствие се твърдеше, че това нещо ще се случи в близките дни. Шафнауер трябваше да се яви на вчерашната пресконференция, и отрече спекулациите, че ще напусне Астън Мартин. 

Според него това са спекулации, които целят да отслабят представянето на отбора.

„Взех решението проактивно и потвърждавам, че това са само слухове и медийни спекулации“, сподели шефът на Астън Мартин.

Шафнауер е част от отбора откакто Лорънс Строл закупи активите на Форс Индия и смени името на Рейсинг Пойнт. Той бе пряк свидетел на прехода на тима в F1 като част от по-широката визия на собственика на екипа. Също така Лорънс има акции  и в автомобилния производител.

В отговор на това Себастиан Фетел сподели мнение за работата си с Шафнауер.

„Разбирам се много добре с Отмар. Имам много добри отношения с него още докато бях във Ферари. Неговата роля бе в основа за това да подпиша с Астън Мартин. Всеки, който го познава знае, че той е симпатичен и много умен инженер с голям опит в спорта. Мисля, че той е ключов човек за развитието на този мащабен проект. Според мен преминаването му в друг отбор е само слух. Все пак ще видим какво ще стане в оставащите състезания до края на сезона“, заяви Фетел.

До момента сезон 2021 не върви по най-добрия начин за британците. Въпреки подиума на Себастиан Фетел в Баку, екипът има спечели само 68 точки за 18 старта. Това е със 127 пункта по-малко от миналата година, когато под името Рейсинг Пойнт Перес триумфира в Гран при на Сахир.