Начало Избрани Ръсел разкри тайната за доброто си темпо в квалификациите

Ръсел разкри тайната за доброто си темпо в квалификациите

2521
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел, снимка Пирели

Джордж Ръсел разкри тайната за доброто си темпо в квалификациите. Британецът бе наречен „г-н Събота“ заради впечатляващите му изяви в квалификационните сесии с неконкурентния болид на Уилямс. Тайната на доброто му представяне в тези сесии е, че дава всичко от себе си без да пести техниката и се чувства все едно кара скоростно влакче. 

По време на престоя си в легендарния британски отбор Ръсел бе победен само два пъти от своите съотборници. Последният такъв случай бе в Бразилия, когато той бе изпреварен от Николас Латифи.

Представянето на бившия шампион във Формула 2 често надхвърляше потенциала на неговия болид. Ръсел намери място в Q3 във второто състезание на Ред Бул Ринг, а в Белгия се класира на първа редица и записа първия си подиум. Причината за това бе проливният дъжд, който на практика не позволи нормално провеждане на състезанието. Mладият състезател разкри причината, която е довела до това темпо в квалификациите.

„В квалификациите залогът е голям. Излизаш от бокса, правиш една обиколка, за да си свършиш работата. Естествено си под голямо напрежение, защото те гледат по целия свят“, каза той.

„Това просто много ме вълнува. Искам да изляза на пистата и да покажа на какво съм способен. Мисля, че за много пилоти това е най-вълнуващата част от уикенда. Това е моментът, в който колата е най-бърза и всичко е на линия.“

„Квалификацията е като спринт. В същото време състезанието е по-скоро маратон, заради повечето обиколки. Не можеш да бъдеш на лимита във всяка една обиколка от надпреварата, защото ще се претовари двигателя, както и спирачките.

„Когато се бориш за по-предна стартова позиция, натискаш до краен предел. Това ми харесва най-много.“

„Нищо не може да надмине прилива на адреналин, който всеки един състезател усеща в разгара на квалификацията“, добави Ръсел.

Съотборникът на Хамилтън сравни преживяването в квалификационната сесия като невероятно каране на влакче в увеселителен парк.

„Чувството, когато си постигнал нещо специално за една обиколка е чисто въодушевление. Адреналинът е огромен, защото всичко е на линия за толкова кратък период от време.“

„Все едно да си на едно място с колата. Имаш нужда от вяра и увереност. Нуждаеш се от нея, за да реагира болидът така, както искаш и просто се чувстваш като на каране на влакче в увеселителен парк. Движиш се възможно най-бързо и всичко около теб е замъглено.“

„Съсредоточен си върху едно нещо и да караш по-бързи завой след завой. Наистина се чувстваш така, сякаш си просто на високоскоростно влакче.“

„Чувствам се така всеки състезателен уикенд. Когато върших страхотна работа, адреналинът е на лице, така че сякаш контрираш това прекрасно каране на влакче в лунапарк“, завърши Джордж Ръсел.