Начало Рали Латвала очаква трудна надпревара в Мексико

Латвала очаква трудна надпревара в Мексико

26
0
Яри-Мати Латвала

Яри-Мати Латвала очаква трудна надпревара в Мексико, трети кръг от световния рали шампионат.

Финландецът, който взе трета победа в Швеция в началото на февруари и втора с Фолксваген, ще стартира пръв по отсечките за първи път в кариерата си. Причината е, че след успеха си в снега той е начело във временното генерално класиране. Яри-Мати е доволен, че започна толкова добре сезона в първенството, но осъзнава какви трудности ще му донесе това в следващото рали.

Направихме теста си за Мексико – изминахме 214 километра на чакъл. Чудесно е да се върнем на тази настилка. Извършихме обичайната подготовка на колата с окачването и поведението й отново е страхотно. Нямам търпение за Мексико! Не е идеален вариант да съм пръв на пътя, но това е цената, която трябва да платя! – коментира Латвала във Фейсбук страницата на официалния си фенклуб.

Тренировките на Фолксваген за предстоящото рали Мексико бяха в Южна Испания – на около 200 км източно от Малага.

Латвала също така смята, че победата в Швеция е ключова за шансовете му да се бори за WRC титлата тази година. Той призна, че е изпитвал по-сериозно напрежение след грешката на съотборника си Себастиен Ожие:

Постарах се да съм по-фокусиран, да се съсредоточа повече. Имал съм толкова трудни стартове на сезони, че до средата на сезона съм губел всякакви шансове за шампионата. Този път исках всичко да се получи и началото да е успешно. След петото място в Монте Карло знаех, че в Швеция е важно да запиша силен резултат, за да бъде първенството интересно.

Финландският пилот демонстрира умереност в подхода и в пауърстейджа, в който не се хвърли за победа на всяка цена.

Като цяло планът ни бе да излезем и да карам колкото бързо можем, но не се опитвахме да спечелим точки. Може би имаше възможност да понатиснем малко, но рискът щеше да е по-голям. Бяхме доволни от представянето си. Наистина искам да благодаря на Кристоф (Трайер), психологическият ми треньор. Той ми помогна невероятно много. Тимът ме бе помолил да работя в този аспект и сметнах, че ще е добре за мен – допълни Яри-Мати.