Начало Рали Еванс очаква трудно рали Монте Карло

Еванс очаква трудно рали Монте Карло

22
0
Елфин Еванс

Елфин Еванс очаква трудно начало на кариерата си в световния рали шампионат.

24-годишният уелсец ще застане на старт в Монте Карло след две седмици като пилот на М-Спорт. Тази година той ще е съотборник на Роберт Кубица и Мико Хирвонен.

Мисля, че Монте Карло ще е най-трудното рали за годината. Важно е да трупам опит, но е по-лесно да се каже, отколкото да се изпълни, тъй като в тази конкретна надпревара има толкова различни променливи – коментира Еванс.

Британецът ще направи тренировки преди Монте Карло, но все още свиква с мисълта, че е титуляр с пълна програма във WRC.

Мисля си какво ще се случи в Монте… Понякога ми е трудно да си го представя. Лесно е да говориш, да кажеш нещо от сорта на: „О, да, WRC”… Но това е истинското място и просто не мога да кажа колко съм нетърпелив да дойде моментът. Сега ще съм във възможно най-добрата позиция да уча – допълни Еванс.

Шефът на М-Спорт Малкълм Уилсън заяви при потвърждаване привличането на Елфин, че е убеден в готовността на пилота да се възползва от дадената му възможност.

Той доказа, че притежава умствената сила и чистата скорост да се учи, записвайки наистина силни резултати. Нямам търпение да видя как ще се развие и макар да не очакваме да гони победи, талантът му със сигурност може да поднесе някои изненади – допълни Уилсън.